Deze week is het dan echt over met het zomerse weer. Het wordt kouder en natter en het wordt alweer vroeger donker. Heerlijk! Tijd om binnen de kaarsjes weer tevoorschijn te halen, lekker onder een dekentje op de bank te kruipen en tijd voor.. stamppot! Nouja, thuis mocht ik dit nog niet op tafel zetten want, dat is echt nog te winters hoor

Maar als je zin hebt in zuurkool dan moet je toch wat. Daarom heb ik deze plaattaart bedacht. Heerlijk, zuurkool roept bij mij direct een cosy gevoel op, ik word er gewoon helemaal door opgewarmd. Omdat vriendlief nog geen zin had in stamppot heb ik dit gerecht iets minder winters gemaakt. En zeg nou zelf, ziet het er niet uit om op te eten?

Super makkelijk en toch verrassend! Ga jij dit binnenkort ook proberen? Laat het me dan weten in een reactie, word ik heel blij van!

Zuurkoolschotel plaattaart

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el crème fraiche
  • 2 el mosterd
  • 250 gr zuurkool
  • 100 gr (vegetarische) spekjes
  • 1 handje geraspte oude kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een snede rondom, ongeveer 1 cm van de rand. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Meng de creme fraiche met de mosterd en smeer dit uit over het bladerdeeg. Verdeel vervolgens de zuurkool, spekjes en oude kaas erover.

Bak de plaattaart in 20 – 25 minuten in de oven. Serveer direct. Enjoy!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën232834kcal
Koolhydraten14,9953,97gram
Eiwitten8,0328,90gram
Vetten14,3151,51gram