Ben je op zoek naar een klassiek, warm en decadent dessert? Look no further! Deze sticky toffee pudding is comfort food op zijn best. Een perfecte afsluiting van een diner als je het mij vraagt. En de zelfgemaakte karamelsaus is zooo goed, mmm ik krijg er meteen trek van als ik er aan denk. Succes gegarandeerd als je dit op tafel zet!

Maak er een compleet dessert van met een bolletje vanille ijs, heel leuk en makkelijk om zelf te maken!

Sticky toffee pudding met karamelsaus (voor 8 cakejes)

Ingrediënten sticky toffee pudding

  • 250 gr dadels (ontpit)
  • 300 ml water
  • 1 tl baksoda
  • 90 gr gezouten roomboter
  • 175 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 200 gr bloem

Ingrediënten karamelsaus

  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 125 gr gezouten roomboter
  • 250 ml room

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een muffinvorm in met een beetje boter.

Doe de dadels en het baksoda in een kom. Breng het water aan de kook en giet dit over de dadels heen. Laat ongeveer 30 minuten staan en pureer het geheel daarna met behulp van een staafmixer.

Meng de gezouten roomboter met de basterdsuiker en vanille essence. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het tot een luchtig geheel. Voeg de dadelpuree toe en mix goed door. Voeg de bloem toe en schep alles door elkaar tot het een dik beslag vormt.

Verdeel het mengsel over 8 muffinvormpjes en bak de cakejes 25 – 30 minuten in de oven. Prik er met een satéprikker in, als deze er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar. Bak ze anders nog iets langer.

Doe voor de karamelsaus de boter in een steelpannetje met dikke bodem en laat smelten. Voeg de bruine basterdsuiker en de room toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat de saus ongeveer 5 minuten koken op laag vuur. Roer regelmatig.

Als de cakejes uit de oven komen schep er dan meteen de warme karamelsaus overheen, zo nemen de cakejes de saus het beste op.

Serveer met een bolletje vanille ijs en de rest van de saus. Enjoy!!

VoedingswaardenPer portie 
Calorieën391kcal
Koolhydraten54,38gram
Eiwitten2,13gram
Vetten17,75gram