Salades, ik ben er gek op! Zeker in de zomer, als je op zoek bent naar een lichte maaltijd is dit vaak één van mijn favoriete opties. Nu het herfst is ben ik toch vaak op zoek naar iets dat net wat voedzamer is. Door de kou en minder daglicht kan ik dat beetje extra energie wel goed gebruiken. Een goede optie is om koolhydraten toe te voegen aan je salade, bijvoorbeeld (volkoren) pasta, couscous of rijst.

Deze salade is ook ideaal om de volgende dag als lunch te eten. Meng hiervoor de dressing nog niet door de salade maar serveer deze los, anders is de salade de volgende slap.

Caesar rijstsalade

Ingrediënten

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 2 kroppen romaine sla
  • 1 komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 8 stuks ansjovis (uit potje, met olie)
  • 125 gr geraspte wortel
  • 1 handje parmezaanse kaas (geraspt of in vlokken)
  • 2 el Ceasar sladressing

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en voeg de zilvervliesrijst toe, kook volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. Giet af en laat staan totdat je deze nodig hebt.

Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kipschnitzels in ongeveer 10 -12 minuten goudbruin. Keer regelmatig.

Snijd de romaine sla in reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal de avocado helften met een lepel uit de schil. Snijd in plakjes. Laat de ansjovis uitlekken en snijd deze fijn.

Doe de romaine sla, komkommer, tomaatjes, avocado, wortel, ansjovis parmezaanse kaas en rijst bij elkaar in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg de dressing toe en zorg dat het geheel goed gemengd is.

Schep de salade op de borden en leg er een kipschnitzel bij. Eet smakelijk!