Heb je dit weekend ook zin om te bakken? Ik vind het heerlijk al het buiten iets kouder wordt om het binnen lekker gezellig te maken. De kaarsjes gaan iedere avond weer aan, lekker met een dekentje en een grote kop thee op de bank. Maar ook onmiskenbare geur van iets dat vers gebakken is maakt het meteen gezellig in huis!

Deze Chai cupcakes zijn ideaal. Lekker herfstig door het gebruik van de Chai specerijen (kaneel, steranijs, kruidnagel, gember), niet moeilijk om te maken en binnen een half uurtje ruikt het hele huis al heerlijk! Dus, waar wacht je nog op? Ga jij dit recept ook proberen? Laat het me dan weten in een reactie, vind ik heel leuk!

Chai cupcakes

Ingrediënten cupcakes

  • 125 gr roomboter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 2 el kaneel
  • 1 el gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Haal de boter en eieren uit de koelkast. Doe de melk in een steelpannetje met daarin het kaneelstokje, de kruidnagel, steranijs, kaneel- en gemberpoeder. Verwarm dit kort op middellaag vuur (zorg dat het niet gaat koken!). Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul een muffinvorm met 12 papieren muffinvormpjes.

Klop de roomboter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop het mengsel nog 3 minuten zodat het goed luchtig wordt.

Houd een zeef boven het beslag en strooi hier het zelfrijzend bakmeel doorheen. Giet vervolgens ook de melk door de zeef heen in het beslag (de specerijen blijven dan achter in de zeef, deze heb je niet meer nodig). Spatel het beslag voorzichtig door zodat het een geheel wordt, maar niet teveel want dan kun je er teveel lucht uit scheppen.

Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en bak ze in 15 tot 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in een muffin om te controleren of ze gaar zijn: als de prikker er helemaal schoon uitkomt dan zijn ze goed.

Je kunt de cupcakes eventueel versieren met bijvoorbeeld botercrème of slagroom, maar ook zo zijn ze heerlijk! Geniet ervan! X.