Curries zijn er in vele kleuren, geuren en smaken. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Vergeleken met de pittige groene en rode curry is de gele curry de mildste variant. Ondanks dat ik ook veel van pittig eten houd kies ik toch vaak voor een gele curry. Je proeft hierin de smaken van koriander, citroengras, komijn en kaneel extra goed en alles samen zorgt voor een mooie balans van smaken. Door tofu toe te voegen is dit een veganistische, eiwitrijke maaltijd.

Ik zorg dat ik altijd een potje currypasta in huis heb, om snel deze heerlijk geurende curry op tafel te kunnen zetten. Eet jij ook wel eens een curry? En ga je dit recept proberen? Laat het me dan weten in een reactie hieronder, word ik heel blij van!

Gele curry met gekruide tofu

Ingrediënten

 • 200 gr tofu
 • 2 el wokolie
 • 1 el ketjap
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl chilipoeder
 • snuf zout
 • 150 gr witte rijst
 • 1 rode peper
 • 2 cm gember
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el Koh Thai gele currypasta
 • 400 gr Thaise wokgroenten
 • kokosmelk
 • 1 limoen

Bereiding

Snijd de tofu in grote blokjes. Meng 1 el wokolie, 1 el ketjap, korianderpoeder, chilipoeder en een snuf zout door elkaar en laat de tofu hierin ongeveer 10 minuten marineren.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de rode peper in 3 stukken, haal de schil van een stuk gember (ongeveer 2 cm). Schil de ui en snijd deze in parten en haal het vel van de knoflooktenen. Doe de rode peper, gember, ui en knoflook in een hakmolentje en hak tot een groffe pasta.

Verhit een eetlepel wokolie in een wok en voeg het ui-gember mengsel toe. Bak dit ongeveer 2 minuten. Voeg de Thaise gele currypasta toe. Doe de tofu in de wok en bak voor ongeveer 2 minuten. Voeg de wokgroenten toe en bak nog eens 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, roer alles goed door en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.

Schep de rijst en de curry in kommen en knijp er een beetje limoensap overheen. Eet smakelijk!