Hoera, het koude weer ligt achter ons en de temperaturen stijgen. Wat kan een mens daar toch van opknappen! Daarom deel ik vandaag een lekker, licht en zomers voorgerechtje. Dit kleine gerechtje zet je in een handomdraai op tafel. Omdat het gemaakt wordt met ‘luxe’ ingrediënten heeft het toch de wauw-factor. Ideaal dus om te serveren als je gasten krijgt.

Ga jij dit ook een keer maken? Laat het me dan weten in een reactie, vind ik heel leuk!

Zeevruchtensalade met crème fraîche en hazelnoot

Ingrediënten

  • 100 gr hazelnoten
  • 200 gr eikenblad slamelange (of andere sla)
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr gemengde zeevruchten (diepvries), ontdooid
  • 1 scheut witte wijn
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 el dille
  • Sap van een halve citroen
  • peper & zout naar smaak

Bereiding

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze mooi bruin kleuren. Haal de hazelnoten uit de pan en hak ze fijn.

Verdeel de sla over 4 borden. Verhit (in dezelfde koekenpan) de olijfolie en bak hierin de ontdooide zeevruchten in ongeveer 3 minuten. Verdeel de zeevruchten over de sla.

Doe in dezelfde koekenpan (op hoog vuur) de witte wijn. Laat dit minstens een halve minuut even koken. Voeg dan de crème fraîche toe en meng hier de dille doorheen. Blijf roeren totdat de saus langzaam iets dikker wordt. Voeg het citroensap en eventueel peper en zout toe.

Verdeel de saus over de salade en strooi hier de geroosterde hazelnoten overheen. Serveer direct.