Dit recept laat perfect zien wat ik nou precies zo leuk vind aan koken. Ik had een idee in mijn hoofd en ben gewoon wat gaan proberen. Super simpel, de oven doet het werk, en het resultaat was heerlijk! Wij hadden dit als maaltijd gegeten en dan vult het aardig, maar je kunt het ook als bijgerecht serveren (houdt dan een halve aubergine p.p. aan).

Een super lekker, simpel receptje dus waar je nog lekker mee kunt variëren. Ik heb dit in de oven bereid maar ga het binnenkort ook op de barbecue maken, daar is het namelijk ook heel geschikt voor. Lijkt me misschien nog wel iets lekkerder met een klein beetje die typische rooksmaak.. Mmm. Geniet je mee?

Geroosterde aubergine met kerrieyoghurt

Ingrediënten

 • 2 aubergines
 • Marinade:
  • 3 el olijfolie
  • 2 el za’atar (kruidenmix van Jonnie Boer)
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 el gedroogde oregano
 • Kerrieyoghurt:
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zout
 • Pitjes van een halve granaatappel
 • 1 el fijngesneden verse (of gedroogde) munt
 • Hummus
 • 2 pitabroodjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de marinade voor de aubergine. Hiervoor meng je alle kruiden en specerijen met de olijfolie. Laat even staan. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Wrijf de aubergines goed in met de marinade. Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven in een ovenschaal en rooster ze 40 minuten in de oven. Check na een half uur hoe hard ze gaan, als ze te donker worden kun je ze eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Pel en pers de knoflookteen. Meng alle ingrediënten voor de kerrieyoghurt door elkaar en zet apart. Halveer de granaatappel en sla met een pollepel op de bolle kant zodat de pitjes eruit vallen. Vang de pitjes op in een bakje. Bak de pitabroodjes de laatste 5 minuten mee in de oven bij de aubergines.

Serveer per persoon een hele aubergine. Leg de aubergines op een bord, verdeel hier de kerriesaus, de granaatappelpitjes en munt overheen. Serveer met hummus en de pitabroodjes.