Het is weer bijna weekend en het wordt warmmm. Heerlijk! Tijd om naar buiten te gaan en vooral lekker niks te doen. Je wil dus ook voorkomen dat je te lang in de keuken staat te zwoegen voor het avondeten. Nou, I’ve got you covered.

Deze plaattaart heb je in 15 minuten voorbereid en je kunt hem afbakken in de oven, maar ook op de barbecue. Dit is een goede maaltijd voor 2 personen. Mocht je het met 4 personen willen eten kan dat ook, serveer er dan nog een frisse salade bij.

Plaattaart met prei, prosciutto en ei

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el crème fraiche
  • 1 prei
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 100 gr brie
  • 2 eieren
  • 4 plakjes prosciutto

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mocht je het op de barbecue willen maken, steek dan de barbecue aan. Je hebt een pizzasteen nodig. Houdt voor de bereidingstijd ongeveer 10 – 15 minuten aan, tot het bladerdeeg gaar is en het ei gestold is.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een snede rondom, ongeveer 1 cm van de rand. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Snijd de prei in halve ringetjes en was dit goed. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de prei en de champignons in 5 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en schep goed om.

Snijd de brie in kleine plakjes. Smeer de crème fraiche uit over het bladerdeeg. Verdeel vervolgens de prei en champignons en de brie hierover. Breek 2 eieren boven de plaattaart.

Bak de plaattaart in 20 – 25 minuten in de oven (of 10 – 15 minuten op de barbecue, met pizzasteen). Als de plaattaart uit de oven komt scheur je de prosciutto in stukjes en verdeel je dit nog over de plaattaart. Enjoy!