Vandaag deel ik mijn all-time favoriete pastagerecht met je. Ik zorg dat ik de ingrediënten hiervoor altijd in huis heb, dit staat namelijk echt in een handomdraai op tafel. Wat mij betreft zou ik dit iedere dag wel kunnen eten, zo lekker vind ik het!

Wil je de zalm liever door de saus mengen? Snijd deze dan in blokjes en bak de zalm de laatste 3 minuten mee in de spinaziesaus. Laat je het weten als je dit gaat maken? Vind ik heel leuk om te horen! Ik hoop dat het bij jou net zo in de smaak valt als bij mij.

Pasta met zalm, spinazie en geitenkaas

Ingrediënten

  • 150 gr pasta naar keuze (ik gebruikte volkoren penne)
  • 2 el olijfolie
  • 2 zalmfilets
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 600 gr spinazie (kan vers, maar ik gebruikte uit de diepvries)
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr geitenkaas

Bereiding

Als je zalmfilets uit de diepvries gebruikt, ontdooi deze dan door ze in de plastic verpakking in een kom met lauw-warm water te leggen. Als de zalmfilets zacht aanvoelen zijn ze goed.

Breng een pan met water aan de kook, doe hier een flinke snuf zout in. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat je een soeplepel pastawater bewaart voordat je de pasta afgiet. Schud de pasta na het afgieten om met een beetje olijfolie zodat het niet gaat plakken.

Snipper de ui en pers de knoflook. Doe een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de spinazie toe en bak 10 minuten op middelmatig vuur totdat deze volledig is ontdooid (als je verse spinazie gebruikt bak de spinazie dan ongeveer 3 minuten).

Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan en laat de pan goed warm worden. Dep de zalmfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zalmfilets op hoog vuur ongeveer 3 minuten aan 1 kant. Draai de zalmfilets om en zet het vuur laag. Laat ongeveer nog 3-5 minuten doorgaren, afhankelijk van de dikte van de filets en hoe gaar je de zalm lekker vindt. Maak af met een scheutje citroensap.

Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en voeg samen met de slagroom toe aan de spinazie. Voeg vervolgens een soeplepel van het pastawater toe. Laat de saus nog even doorkoken totdat het water is opgenomen en de geitenkaas volledig is gesmolten.

Schep de pasta door de spinaziesaus en verdeel over 2 borden. Serveer met de zalmfilet. Eet smakelijk!