Daar is ‘ie weer, zondag-soepdag! Vandaag een ideale soep om restjes mee op te maken. Sowieso is soep daar heel geschikt voor. Je kunt van alles toevoegen en samen vormt het al snel een smakelijk geheel. Als bonus geef ik je ook nog een tip om het schillen en snijden van pompoen iets makkelijker te maken!

Door de combinatie van tomaat, pompoen, ui en room is deze soep een complete maaltijd. Lekker veel vitaminen en door het toevoegen van room ook goed vullend. Je kunt er eventueel nog een stokbroodje bij eten, maar deze soep heeft niet veel nodig.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 el oregano
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml crème fraiche

Bereiding

Doe de flespompoen een halve minuut in de magnetron, hierdoor wordt deze iets zachter. Snijd door de midden en verwijder de pitten. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de uien en de tomaten in blokjes. Pers de knoflooktenen.

Doe een scheutje olijfolie in een kookpan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg een goede snuf zout, peper en de oregano toe. Voeg de tomaten toe en bak even kort mee. Voeg de pompoen toe en bak ook even kort mee.

Kook in een waterkoker een liter water. Voeg 2 bouillonblokjes en het gekookte water aan de pan toe. Roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ongeveer een half uur koken.

Zet het vuur uit en voeg de crème fraiche toe. Roer goed door. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel. Serveer direct.

Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën46309kcal
Koolhydraten4,5630,64gram
Eiwitten0,815,44gram
Vetten2,9119,56gram