Hallo lieve mensen! Volg jij trends altijd op de voet? Ik moet zeggen dat ik hier normaal totaal niet gevoelig voor ben, zeker niet qua eten. Ik kook gewoon wat ik lekker vind en waar ik zin in heb, en of dat nou hip of klassiek is houd me eigenlijk niet zo bezig. Maar deze nieuwste TikTok hit kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik heb zelf geen TikTok en daarom was ik bij deze hype een beetje aan de late kant. Maarrr beter laat dan nooit, toch? Zeker in dit geval! Deze pasta wordt wereldwijd massaal bereid, en ik moet toegeven dat ik wel snap waarom! Het is super makkelijk, je laat namelijk de oven het werk doen en hoeft het daarna alleen nog door elkaar te roeren.

De oorspronkelijke versie gebruikt een blok feta, maar eigenwijs als ik ben wilde ik natuurlijk wel mijn eigen draai aan dit recept geven. In plaats van feta gebruikte ik daarom kruidenkaas. Het resultaat? Nóg romiger dan wanneer je dit met feta maakt. Ben jij ook benieuwd naar mijn versie van dit recept? Lees dan snel door! Laat je het me weten als jij dit gaat maken? Vind ik heel leuk!

Tik-tok pasta

Ingrediënten

 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 250 gr cherry tomaatjes
 • 1 el olijfolie
 • 1 el oregano
 • Peper
 • Zout
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 200 gr vegetarische balletjes
 • 1 pakje boursin
 • 2 takjes verse basilicum
 • 150 gr pasta naar keuze (ik gebruikte farfalle)
 • 1 handje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui grof en pel de knoflook. Je hoeft de knoflook niet te persen, we gebruiken gewoon lekker de teen als geheel. Doe de ui, knoflook en tomaat in een ruime ovenschaal. Doe hier de olijfolie, oregano en een snuf peper en zout bij en meng alles goed door elkaar.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten en de vegetarische gehaktballetjes toe. Roer alles nog even door elkaar. Maak een kuiltje in het midden van de ovenschaal en leg hier de Boursin in (yes, het hele stuk!). Verdeel wat blaadjes basilicum over de ovenschaal en schuif het voor ongeveer 30 minuten de oven in.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Na een half uur haal je de ovenschaal uit de oven. Roer met een lepel alles goed door elkaar, zodat het geheel een saus vormt. Doe de pasta erbij en meng goed. Strooi een handje geraspte kaas over de ovenschaal en zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven. Verdeel een paar blaadjes basilicum over de pasta. Eet smakelijk!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie 
Calorieën149933kcal
Koolhydraten11,6472,77gram
Eiwitten5,3633,49gram
Vetten7,3646,0gram