Letterlijk: tortellini in bouillon. Deze goed gevulde soep is één van mijn favoriete maaltijden als ik een keer niet zo veel inspiratie heb en niet zo goed weet wat ik moet koken. Het is snel klaar, bevat veel groenten en is ernstig lekker. Dit is echt een handig recept om altijd achter de hand te hebben.

Ben jij ook op zoek naar een lekkere, voedzame en makkelijke maaltijd? Zoek dan niet verder! Je kunt met deze soep ook nog lekker variëren. Houd je van een iets minder gevulde soep? Voeg dan een extra bouillonblokje en nog 750 ml water toe. Ook kun je de soepballetjes vervangen door vis, bijvoorbeeld zalm of kabeljauwfilet. Voeg deze dan pas toe als de tortellini ongeveer nog 2 minuten moet koken.

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Scheutje olijfolie
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1,5 liter water
  • 220 gram tortellini gevuld met kaas
  • 250 gram soepballetjes
  • 400 gram soepgroente
  • 2 eieren

Bereiding

Pel de sjalotjes en snijd in halve ringen. Pel en pers de tenen knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Doe in een kookpan een scheutje olijfolie, en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg 2 bouillonblokjes en het water toe aan de kookpan. Roer alles goed door en breng aan de kook.

Voeg als de bouillon kookt de tortellini toe en laat op laag vuur koken. Voeg na 5 minuten de soepballetjes toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg na weer 5 minuten koken de champignons en soepgroente toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken.

Zet het vuur uit. Breek de eieren en voeg ze toe aan de soep. Roer goed door, het ei wordt nu gaar door de warmte van de soep.

Schep de tortellini al brodo in soepkommen. Eventueel kun je er nog een handje kaas overheen strooien. Buon appetito!

VoedingswaardenPer 100 gramPer portie
Calorieën68494
Koolhydraten6,4046,40
Eiwitten3,5625,84
Vetten3,0922,42