Ben jij ook zo dol op soep? Dan word je hopelijk heel blij van deze post. Ik snap dat wel! Soep is ideaal om restjes uit je koelkast mee op te maken (#nowaste), om de benodigde vitaminen binnen te krijgen en natuurlijk ook gewoon erg lekker. Deze soepen hebben allemaal een neutrale bouillon als basis. Verder kun je er eigenlijk aan toevoegen wat je lekker vindt. Ook zijn al deze soepen lekker snel klaar, ideaal toch?

Wat is er nou lekkerder dan op zondagavond een pan soep op tafel zetten met een stokbroodje en wat lekkere smeersels erbij? Welke soep is jouw favoriet?

Spinazie-courgettesoep

Deze vitaminebom is ontstaan uit een probeersel, om restjes uit de koelkast op te maken. Wat mij betreft is soep hier sowieso ideaal voor, je kunt er werkelijk alles doorheen gooien. Voor deze soep heb je slechts drie ingrediënten nodig, over weinig moeite gesproken! Super simpel dus, maar met een resultaat bomvol ijzer en vitaminen.

Pompoensoep

Een topper in de herfst, maar stiekem vind ik pompoen altijd lekker. Door de pompoen eerst in de oven te roosteren krijgt deze een diepere smaak. Pompoen is ook een hele goede drager van smaken. Door deze te combineren met kruiden en specerijen neemt de pompoen die smaken op, waardoor dit een lekker kruidig soepje wordt.

Tortellini al brodo

Letterlijk: tortellini in bouillon. Deze goed gevulde soep is één van mijn favoriete maaltijden als ik een keer niet zo veel inspiratie heb en niet zo goed weet wat ik moet koken. Het is snel klaar, bevat veel groenten en is ernstig lekker. Dit is echt een handig recept om altijd achter de hand te hebben.

Bloemkoolsoep

Een gerecht waar je slechts 2 (!) ingrediënten voor nodig hebt is altijd handig om achter de hand te hebben. Met slechts een bloemkool en groentebouillon maak je deze ontzettend romige, vegan soep. Niet alleen super simpel om te maken, deze soep zit ook nog eens boordevol met groente. Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Kies dan voor deze vitaminebom.

Tomaten-pompoensoep

Soep is heel geschikt om restjes uit je koelkast op te maken. Je kunt van alles toevoegen en samen vormt het al snel een smakelijk geheel. Zo is ook deze tomaten-pompoensoep ontstaan. Door de combinatie van tomaat, pompoen, ui en room is deze soep een complete maaltijd. Lekker veel vitaminen en door het toevoegen van room ook goed vullend. Je kunt er eventueel nog een stokbroodje bij eten, maar deze soep heeft niet veel nodig.